ßßß Cookit - przepis na Zasmażana biała kapusta ze śmietaną

Zasmażana biała kapusta ze śmietaną

nazwa

Wykonanie

13 czerwca 2014
Składniki:
1/2 główki małej, młodej białej kapusty
2 młode marchewki
1/2 pęczka koperku
2 łyżki masła śmietankowego
250 ml śmietany 18%
1 łyżeczka octu
sól , pieprz
Przygotowanie:
Warzywa umyć , osuszyć ( marchewki obrać).
Kapustę poszatkować drobno , marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Zalać warzywa wodą , gotować do miękkości około 30 min.
Po tym czasie zawartość garnka przelać na sitko.
Koperek umyć , osuszyć posiekać drobno.
Na patelni rozpuścić masło , włożyć warzywa oraz koperek, wlać ocet , doprawić do smaku solą i pieprzem , smażyć ok 5 min. do całkowitego odparowania płynu co jakiś czas mieszając.
Wyłączyć gaz , dodać śmietanę , wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego
Post navigation
← Kanapka w takiej wersji posmakuje małemu i dużemu. Domowy fast-food na cieście pizzowym z dużą ilością warzyw które warto zjadać teraz gdy są świeże i mają mnóstwo witamin.
Kremowa i delikatna zupa z przesmażonym kalafiorem który nadaje jej wyjątkowego smaku. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/tak-przygotowana-kapusta-swietnie-zastepuje-salatke-w-drugim-daniu-dobrze-takze-smakuje-podana-ze-swiezym-pieczywem