ßßß

Przygotowanie:Ogórki umyć , ponacinać na krzyż nie do końca.Przełożyć do miski , zasypać solą , pieprzem , chili i cukrem-wymieszać , odstawić na 12 h pod przykryciem.Do wyparzonych czystych słoików włożyć obrany ząbek czosnku,ziarenka pieprzu oraz ogórki.Składniki zalewy zagotować , napełnić nią słoiki. Zakręcić szczelnie , pasteryzować 15 min.Za pasteryzowane ogórki odstawić do góry dnem do ostygnięcia.Ogórki nabierają "mocy" już po tygodniu odstania.SmacznegoPost navigation← Banany przygotowałam na spotkanie ze znajomymi a właściwie dla kolegi który od dawna na nie czekał :) Wyszły bardzo smaczne , lekko słodkie z płynną czekoladą :)Rolada jest odrobinę pracochłonna lecz efekt końcowy wynagradza trud przygotowania. Każda warstwa doświadcza nasze kubki smakowe o nowe doznanie. Po prostu pycha :) →