ßßß Cookit - przepis na Zupa ogórkowo-cukiniowa

Zupa ogórkowo-cukiniowa

nazwa

Wykonanie

29 sierpnia 2014
Składniki:
(Na 3l.garnek)
1,5-2l. rosołu lub bulionu brobiowego
4 średnie ogórki kiszone+woda w ktorej się kisiły
1 mała cukinia
4 srednie ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
250ml.śmietany 18%
sól,pieprz
Przygotowanie:
wszystkie warzywa obrać ,umyć ,osuszyć ,pomijając ogórki kiszone.
Marchew ,pietruszkę oraz ogórki z cukinią zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę.
Warzywa przełożyć do garnka zalać rosołem/bulionem gotować do miękkości.
chwilkę przed końcem gotowanie śmietanę wymieszać z wodą z ogórków kiszonych oraz chochlą wywaru z zupy-przelać do garnka ,wymieszać.
Smacznego
Post navigation
← Danie jest proste w przygotowaniu , syte i bardzo smaczne. Idealne na szybki obiad , nadaje się także do odgrzania na drugi dzień :)
Ogórki w smaku są delikatne z lekko wyczuwalnym smakiem miodu oraz octu.Najlepsze po minimum gdy ogórki dokładnie przejdą smakami. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/lekko-kwasna-dzieki-ogorkom-delikatna-dzieki-cukinii-syta-i-rozgrzewajaca-zupa