Wykonanie
29 sierpnia 2014Składniki:(Na 3l.garnek)1,5-2l. rosołu lub
bulionu brobiowego4 średnie
ogórki kiszone+woda w ktorej się kisiły1 mała
cukinia4 srednie
ziemniaki1
marchewka1
pietruszka250ml.
śmietany 18%sól,
pieprzPrzygotowanie:wszystkie warzywa obrać ,umyć ,osuszyć ,pomijając
ogórki kiszone.
Marchew ,
pietruszkę oraz
ogórki z
cukinią zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,
ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę.Warzywa przełożyć do garnka zalać rosołem/bulionem gotować do miękkości.chwilkę przed końcem gotowanie
śmietanę wymieszać z
wodą z
ogórków kiszonych oraz chochlą
wywaru z zupy-przelać do garnka ,wymieszać.SmacznegoPost navigation← Danie jest proste w przygotowaniu , syte i bardzo smaczne. Idealne na szybki obiad , nadaje się także do odgrzania na drugi dzień :)
Ogórki w smaku są delikatne z lekko wyczuwalnym smakiem
miodu oraz
octu.Najlepsze po minimum gdy
ogórki dokładnie przejdą
smakami. →