Wykonanie
9 lipca 2014Składniki:1,5l.
bulionu rosołu lub
bulionu400g.oczyszczonych
kurek100g.
serka topionego śmietankowego2 białe
cebule3
marchewki3
ziemniaki1
pietruszka2 łyżki
masłasól ,
pieprzkwaśna
śmietananatka pietruszkiPrzygotowanie:
Kurki dokładnie oczyścić , umyć i osuszyć.
Cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać
masło , smażyć
grzyby wraz z
cebulą do miękkości.
Ziemniaki ,
marchew oraz
pietruszkę obrać , umyć , pokroić na mniejsze kawałki.Warzywa zalać rosołem/bulionem , gotować do miękkości.Gdy będą pół miękkie dodać całą zawartość patelni, doprawić
solą i
pieprzem wg.gustu.Gotową zupę zmiksować blenderem na gładki krem( spróbować , ew.doprawić).Podawać z kleksem kwaśnej
śmietany i wg.smaku z posiekaną
natką pietruszki.Post navigation← Prosta , szybka , zdrowa i orzeźwiająca
sałatka idealna na upalne dni.Wiejska bo z
serków wiejskich oraz warzyw które możemy już zrywać z własnych grządek. Idealna na śniadanie do świeżego
pieczywa. →