ßßß

Przygotowanie:Kurki dokładnie oczyścić , umyć i osuszyć.Cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło , smażyć grzyby wraz z cebulą do miękkości.Ziemniaki ,marchew oraz pietruszkę obrać , umyć , pokroić na mniejsze kawałki.Warzywa zalać rosołem/bulionem , gotować do miękkości.Gdy będą pół miękkie dodać całą zawartość patelni, doprawić solą i pieprzem wg.gustu.Gotową zupę zmiksować blenderem na gładki krem( spróbować , ew.doprawić).Podawać z kleksem kwaśnej śmietany i wg.smaku z posiekaną natką pietruszki.Post navigation← Prosta , szybka , zdrowa i orzeźwiająca sałatka idealna na upalne dni.Wiejska bo z serków wiejskich oraz warzyw które możemy już zrywać z własnych grządek. Idealna na śniadanie do świeżego pieczywa. →