Wykonanie
Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Klarowanie
bulionu ›Klarowanie
bulionuoczyszczanie
mięsnego wywaru z zawiesiny i innych cząsteczek, które sprawiają, że
wywar jest mętny. Prostym sposobem jest umieszczenie
białka kurzego jaja w zimnym wywarze i podgrzewanie go. Ścinajace się
białko wchłonie zanieczyszczenia, aby po przefiltorwaniu po procesie podgrzewania otrzymać klarowny i przejrzysty
bulion.Gość, 10 maja 2010 - 13:31Zobacz takżeDéglacer
Coulis
Ganache
ManouriEnglish? Loading Google Translator...WitajWitaj na moim blogu!Jeżeli cenisz kuchnięprawdziwą, naturalną i bezpośpiechu, to ArtKulinariasą miejscem właśnie dla Ciebie.Zapraszam, RenataZostańmy w
kontakcieOstatnie wpisyMądre, piękne i gotują - projekt kulinarnyKrem z karotki z grzankami żytnimiW poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod
kokosową kruszonką10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012Tagiwięcej tagówReklama w internecie