ßßß Cookit - przepis na Klarowanie bulionu

Klarowanie bulionu

nazwa

Składniki

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Klarowanie bulionu
Klarowanie bulionu
oczyszczanie mięsnego wywaru z zawiesiny i innych cząsteczek, które sprawiają, że wywar jest mętny. Prostym sposobem jest umieszczenie białka kurzego jaja w zimnym wywarze i podgrzewanie go. Ścinajace się białko wchłonie zanieczyszczenia, aby po przefiltorwaniu po procesie podgrzewania otrzymać klarowny i przejrzysty bulion.
Gość, 10 maja 2010 - 13:31
Zobacz także
Déglacer
Coulis
Ganache
Manouri
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/klarowanie-bulionu