Wykonanie
Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ ›
Figa ›
Figaowoc figowca, drzewa z rodziny morwowatych. W zależności od odmiany skórka
figi ma kolor fioletowy lub zielony.
Świeże figi są dostępne od czerwca do listopada i mogą być spożywane na surowo.
Suszone figi dodajemy do deserów, kompotów, farszów i ciast - jako
bakalie.Zobacz nasz przepis, do którego dodaliśmy
figę .fot: 123rf.com
Renata Targosz, 13 października 2010 - 12:44Zobacz także
Rillettes
Manouri
Ganache
Śniadanie angielskieEnglish? Loading Google Translator...WitajWitaj na moim blogu!Jeżeli cenisz kuchnięprawdziwą, naturalną i bezpośpiechu, to ArtKulinariasą miejscem właśnie dla Ciebie.Zapraszam, RenataZostańmy w
kontakcieOstatnie wpisyMądre, piękne i gotują - projekt kulinarnyKrem z karotki z grzankami żytnimiW poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod
kokosową kruszonką10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012Tagiwięcej tagówReklama w internecie