Wykonanie
Pyszne i pożywne danie. Prawie jednogarnkowe.
Brązowy ryż wymaga długiego gotowania dlatego wstawiam go zanim zacznę przygotowywać resztę.Składniki : ( 2 porcje )* 100 g
brązowego ryżu,* 1
pierś z kurczaka,*
sól,
pieprz,* 1 łyżeczka
słodkiej papryki,* 1 łyżka
oliwy z oliwek,* 1 średniej wielkości
cebula,* 100 g małych
pieczarek,* 1/2 szklanki
bulionu,* 1 łyżka posiekanego
tymianku,* 1/2 szklanki mrożonego
groszku,Przygotowanie :
Ryż ugotuj według zaleceń producenta, zajmie to około 30 minut.W
między czasie...Pierś umyj, osusz i pokrój na kostkę, przypraw
solą,
pieprzem i łyżeczką
słodkiej papryki.Na patelni rozgrzej łyżkę
oliwy, podsmaż
kurczaka na złoto, dodaj
cebulę posiekaną w drobną kostkę i
pieczarki pokrojone na ćwiartki, smaż około 7 minut.Dodaj
bulion,
tymianek i
groszek, gotuj przez 5 minut.Dorzuć ugotowany
ryż i zmieszaj.