Zwykłe drobiowe szaszłyki - bardzo dobra propozycja na obiad i do tego smaczny i zdrowy posiłek.Wykorzystałam sposób pieczenia szaszłyków z przepisu który przedstawiła Daria . Inspirację na to danie zaczerpnęłam z Vitalii .Składniki(na 5 szaszłyków)2 piersi z kurczaka2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka papryki słodkiejsól i pieprzdo tegoryż brązowypieczarki duszone z oliwą z oliwekSkładniki3 łyżki ryżu brązowego, surowego(porcja na osobę)4 średnie pieczarki2 łyżki oliwy z oliweksól i pieprzWykonanieMięso pokroiłam w du ż ą kostkę i zamarynowałam na godzinę w paprycesoku z cytryny, soli i pieprzu, wstawiłam do lodówki.Na patelni poddusiłam pieczarki z oliwą i przyprawami, ryż ugotowałam w osolonej wodzie. Mięso nadziałam na patyczki, do małego szklanego naczynia żaroodpornego wlałam wodę i ułożyłam na nim szaszłyki, następnie wstawiłam szaszłyki do piekarnika na 25 minut i piekłam w temperaturze 150 st. Po upieczeniu szaszłyki był y soczyste i miękkie.opracowała Edyta