Wykonanie
Wspominałam Wam już kiedyś, ż e bardzo lubię
cynamon...Dziś przygotowałam kolejne muffinki z jego dodatkiem.
Jabłka i
cynamon - połączenie idealne .Składniki : ( 12 sztuk )* 1,5 szklanki
mąki pszennej,* 1 łyżeczka
proszku do pieczenia,* 1 łyżeczka
sody oczyszczonej,* 1/2 łyżeczki
soli,* 2
jabłka ( około 250 -300 g ),* 3/4 szklanki
cukru,* 1
jajko,* 120 g
margaryny,* 1/3 szklanki
mleka,* 1 łyżeczka
cynamonu,Przygotowanie :W dużej misce zmieszaj
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę oczyszczoną,
sól i
cukier.Do drugiej miski zetrzyj obrane
jabłka na tarce o dużych oczkach dodaj
jajko,
cynamon,
mleko i rozpuszczone
masło, wymieszaj.Poł ą cz zawartość obu misek.Gotowym
ciastem wypełniaj papilotki do 3/4 wysokości.Piecz około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.