Wykonanie
Zrobiła się jakaś
moda na desery z
bananami... więc i ja postanowiłam coś przygotować!Pyszne
bananowe muffinki z mocno
cynamonową kruszonką. Jeżeli nie lubicie
cynamonu ( ja go uwielbiam ) bez problemu można go pominąć.Składniki na babeczki: ( 12 sztuk )* 1,5 szklanki
mąki pszennej,* 1 łyżeczka
proszku do pieczenia,* 1 łyżeczka
sody oczyszczonej,* 1/2 łyżeczki
soli,* 3
banany,* 3/4 szklanki
cukru,* 1
jajko,* 120 g
margaryny,Składniki na kruszonkę :* 1 łyżka
masła,* 2 łyżki
mąki,* 1/3 szklanki
brązowego cukru,* 1/2 - 1 łyżeczki
cynamonu,Przygotowanie babeczek :W dużej misce zmieszaj
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę oczyszczoną,
sól.W drugiej misce rozgnieć
banany, dodaj
jajko,
cukier i rozpuszczone
masło.Zmieszaj zawartość obu misek.Gotowym
ciastem wypełniaj papilotki do 3/4 wysokości.Posyp przygotowaną kruszonką i piecz około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.Przygotowanie kruszonki :
Masło,
mąkę,
cukier i
cynamon zagnieć palcami do czasu aż
masło się rozpuści.