Wykonanie
Pomysł na kolejne pyszne danie z grilla, ale nie tylko! Świetnie smakuje z piekarnika, z chrupiącą i bardzo aromatyczn ą skórk ą !Składniki : ( na 4 porcje )* 4 nóżki
kurczaka,* 5 łyżek
oliwy,* 4 ząbki
czosnku,* 3-4 gałązki świeżego
tymianku lub 2 łyżki suszonego,*
czarny pieprz mielony,Przygotowanie :Nóżki umyć i osuszyć.
Oliwę wymieszać z
tymiankiem (świeży bez łodyżek, drobno pokrojony), z posiekanym
czosnkiem i dużą szczyptą
pieprzu.
Mięso włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny ( najlepiej na noc).Kruczka piec w piekarniku przez około 1 godzinę w 180 stopniach, co jakiś czas przewracając lub grillować około 40 minut :)