Wykonanie

Nieskromnie
powiem, że te placuszki są przepyszne! Soczyste, bardzo aromatyczne, bo dodałam do nich
przyprawę do szarlotki i dużą ilość
jabłek i
rodzynek. Zrobiłam je na śniadanie ale na pewno zrobię je jeszcze nie raz na podwieczorek, kolację lub słodkie drugie danie. Bardzo, bardzo polecam!Składniki:kostka
twarogu półtłustego (250 g)2
jabłka2
jajka1 szklanka
mąkiniepełna szklanka
mleka3 łyżki
rodzynek2 łyżeczki
przyprawy do szarlotki (lub
cynamonu)2-3 łyżki
cukrutłuszcz do smażenia
Twaróg zmiksować z
jajkami. Dodać przesianą
mąkę,
mleko,
cukier i
przyprawę. Zmiksować na jednolite ciasto.
Jabłka pokroić na cienkie kawałki i razem z
rodzynkami dodać do ciasta. Wymieszać delikatnie łyżką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu i odsączać na ręczniku papierowym. Można podać posypane
cukrem pudrem.