Wykonanie
Doskonałe w każdym calu!! Dla wielbicieli
jabłek i
cynamonu, a uważam że na pewno tacy się tu pojawią!






Składniki na naleśniki:2/3 szkl.
mąki2 łyżki
mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki
cynamonu1 łyżka
cukru2 łyżki roztopionego
masła2
jajka1 szkl.
soku jabłkowegoWszystkie składniki dokładnie zmiksować i odstawiamy na co najmniej 1 godzinę. Następnie smażymy bardzo cienkie naleśniki, mi wyszło 10 sztuk.Składniki na nadzienie:250 gr
twarogucukier do smaku
cynamon do smaku2 starte
jabłkaewentualnie garść
rodzynek moczonych w gorącym
mlekuTwaróg wkładamy do miseczki i ugniatamy widelcem dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.Dodatkowe składniki:1-2
jabłka (potarte)odrobina
cukruokoło 100 ml
śmietany słodkiejNa usmażone naleśniki wykładamy porcję farszu i rolujemy. Wkładamy do żaroodpornego naczynia przykrywamy potartymi
jabłkami, odrobina
cukru i
śmietaną (można dodatkowo posypać
cynamonem). Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach C przez 10 minut.