Wykonanie
Składniki
- 1 kg
jabłek ( np. szara reneta lub champion )- 3 łyżki
rodzynek- 15 dag
mąki- 10 dag
masła- 10 dag
cukru- szczypta
cynamonu- 1 łyżeczka
masła do wysmarowania formyWykonanie
Jabłka obrać i pokroić w cząstki. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym
masłem ułożyć
jabłka i wsypać
rodzynki. Przygotować kruszonkę: do
mąki dodać
cukier,
cynamon i schłodzone posiekane
masło. Czubkami palców rozdrobnić i wymieszać składniki aby powstały grudki. Kruszonką posypać
owoce. Naczynie wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika i piec, aż wierzch się zrumieni. Podawać na ciepło.Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku .Komentarze oraz
lajki mile widziane :)Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :)
Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas.Z góry dziękuję.