ßßß Cookit - przepis na pałki pieczone w żurawinie

pałki pieczone w żurawinie

nazwa

Wykonanie

Aby mięsko było soczyste i aromatyczne zamarynowałam je na dobę w przyprawach i żurawinie. Dzięki temu szybciej się upiekło i było naprawdę pyszne.
Składniki:
4 pałki z kurczaka
3 łyżki żurawiny do mięs (ze słoika)
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
słodka i ostra papryka
szczypta curry
sól
pieprz
Olej i żurawinę wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Natrzeć mięso, włożyć do zamykanej miski i wstawić na dobę do lodówki. Przed pieczeniem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec około godziny w 200*C.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/09/paki-pieczone-w-zurawinie.html