Wykonanie
Świetna potrawa , o naprawdę nie powtarzalnym smaku . Ja osobiście jestem ogromnym zwolennikiem smaków śródziemnomorskich , a z nimi kojarzą mi się
suszone pomidory ..mniam , zarówno te w
oliwie , jak i te mielone .. Domownicy , no cóż moje króliczki doświadczalne , nie zawsze wychodzą cało z eksperymentów kuchennych , zdarza się jakaś niestrawność lub lotność nadmierna.. nie no w
sumie nie bywa tak źle 😉 Żyją a to najważniejsze . Tego
kurczaka polubili bardzo i to o dziwo jednogłośnie , co nie jest nigdy proste biorąc pod uwagę że starszy kocha kuchnię włoską , młodszy indyjską ,a babcia polską … i nijak tego połączyć w sensowny obiad się nie da 😉 Bo niby jak ? zrazy w
curry z tagliatelle ..a fuPolecam -naprawdę jeden z fajniejszych smaków do drobiu 😉
Składniki na 3 osoby :3 uda z
kurczaka -ćwiartki lub L3 łyżeczki mielonych
suszonych pomidorów1 łyżeczka granulowanego
czosnku1/2 łyżeczka
ostrej paprykisól do smaku
olej do pieczenia
Udka płukamy i tradycyjnie już oskubujemy i obcinamy z wszelkich farfocli … Układamy na blaszce do pieczenia i nacieramy
olejem , posypujemy
pomidorami ,
papryką ,
solą -wcieramy w
mięso palcami . Myjemy nasze śliczne czerwone dłonie 😉 Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 160 C , pieczemy około 30-40 minut . Doskonałe danie na imprezę , obiad lub inne okoliczności … w towarzystwie frytek itp