Wykonanie
Udziec z
kurczaka ma bardzo delikatne
mięso. Można go kupić po 5-6 sztuk na tacce, co bardzo ułatwia sprawę.SKŁADNIKI:5-6 udźców z
kurczaka5-6
pomidorów suszonych w
oleju1 kartonik
pomidorów krojonych (mogą być z
bazylią, albo
czosnkiem itp) w sosie własnym1-2 ząbki
czosnkuzioła prowansalskiesól,
pieprzoliwaMięso umyć, osuszyć, obsypać
ziołami prowansalskimi, odstawić na min.15 minut. Każdy
udziec rozwinąć, posolić, włożyć do środka
pomidor suszony, zwinąć i spiąć wykałaczką.
Czosnek posiekać i zeszklić na
oliwie na patelni, dodać
mięso, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać
pomidory. Dusić pod przykryciem 20-30 minut. Doprawić
solą i
pieprzem do smaku. Podawać z
ryżem lub
makaronem.