Wykonanie
Wreszcie po dłuugim czasie udało mi się nabyć kokilki do zapiekania. Szukałam i szukałam i nie sądziłam, że to taki towar deficytowy w tych gadżeciarskich czasach. A skoro je w końcu dopadłam to na pierwszy rzut poszły
jabłka zapiekane pod kruszonką. Jeśli posiadacie takie kokilki to bardzo polecam Wam taki deser, bo jest szybki i smaczny.Składniki (dla 4 osób):3 słodkie
jabłkagarść
rodzynekgarść
orzechówcynamonsok z cytryny na kruszonkę:
żółtkołyżka
cukrukopiasta łyża
masłamąkacynamonJabłka umyć, obrać, pokroić w większą kostkę, skropić
sokiem z cytryny.
Rodzynki namoczyć we wrzątku.
orzechy posiekać. Wszystko razem wymieszać w misce z
cynamonem. Rozłożyć do kokilek.Składniki kruszonki zagniatać dodając tyle
mąki, aby miała pożądaną konsystencję. Posypać
jabłka. Piec w 200*C około 20 minut. Podawać na gorąco.