Wykonanie
Ciasto do którego nie trzeba ani jaj ani
masła. Nawet miksera nie trzeba, bo robi sie je trzepaczką w kilka chwil. Podobne do murzynka. Pysznie smakuje przełożone
marmoladą różaną. Porcja na keksówke 10*20 cmSkładniki:1 1/2 szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru3 łyzki
kakao1/2 łyżeczki
sody1/2 łyżeczki
soli6 łyżek
olejucukier waniliowy1 łyżka
octu1 szklanka
wody1/2 tabliczki
gorzkiej czekoladymarmolada różana
cukier puder do posypania
Czekoladę zetrzeć na tarce. Piekarnik nagrzac do 180*C. Formemkę wyłozyć papierem. W osobych miskach wymieszac składniki suche i mokre. Następnie mokre wlać do suchych i wymieszać trzepaczką. Przelać do formy i piec około 30 minut. Przekroić po wystudzeniu i przełozyć
marmolada. Posypać
cukrem pudrem.