Klasyczna babka z dodatkiem skórki i soku z pomarańczy, który dodaje jej aromatu i wilgotności.Idealna na drugie śniadanie do filiżanki kawy.Porcja na małą foremkę (20 cm). Ja piekłam w większej i dlatego wyszła mi niska. Zmniejszyłam tez ilość margaryny aby nie była zbyt tłusta.Składniki:1 szklanka mąki1/2 szklanki mąki ziemniaczanej2/3 kostki margaryny2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru pudru4 jajka2 łyżki soku z pomarańczyskórka ze świeżej pomarańczy otartakandyzowana skórka pomarańczydodatkowo do nasączenia:4 łyżki wódki5 łyżek soku ze świeżej pomarańczycukier puder do posypaniaMargarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch, dodać żółtka, utrzeć na puszysta masę. Dodać maki wymieszane z proszkiem do pieczenia, piane ubitą z białek , skórki i sok. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy na babkę dokładnie wysmarowanej margaryną i wysypanej bułka tartą. Piec w 160*C ok 50-60 minut.Po upieczeniu i wyjęciu z formy naponczować i posypać cukrem pudrem.oryginalny przepis znalazłam na stronie tryingtocookandbake.blogspot.com