ßßß
Składniki :4 czerstwe bułki z dnia poprzedniegokawałek wędzonego boczku4 jajkapęczek szczypiorku -nie dużysól , pieprz do smakułyżka masłaplaster żółtego sera
Z bułek ścinamy czubki , wyjmujemy część miąższu ze środka , tak aby zmieściło się nam jajo . Następnie , wbijamy surowe jajko , solimy , pieprzymy , posypujemy siekanym boczkiem . Układamy na blaszce do pieczenia wysmarowanej łyżką masła . Ścięte wierzchołki układamy obok i układamy na nich po kilka paseczków żółtego sera, przydadzą jako czapeczki 😉 .
Zapiekamy około 6-10 minut z termoobiegiem w temp. około 160 C, w zasadzie czas pieczenia regulujemy w zależności jak miękkie jajo lubimy – my lubimy lejący środek 😉 . Po tym czasie wyjmujemy buły posypujemy siekanym szczypiorkiem i możemy serwować ..To tyle 😉 Smacznego 😉