ßßß
 
            
         Składniki :6 cienkich naleśników ( takich zwykłych )mała reklamówka świeżego szpinaku – samych liści1 opakowanie sera feta półtłustego1 łyżka masłapieprz do smaku2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki cukru1 jajko
Składniki :6 cienkich naleśników ( takich zwykłych )mała reklamówka świeżego szpinaku – samych liści1 opakowanie sera feta półtłustego1 łyżka masłapieprz do smaku2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki cukru1 jajko
 Szpinak myjemy , rozgrzewamy na patelni masło i blanszujemy go chwilkę , dodając wyciśnięty praską czosnek , pieprz i cukier ( nie solimy bo feta jest bardzo słona ) . Jak szpinak zmięknie i puści sok , dusimy jeszcze około 3 minut , po czym odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia . Wystudzony szpinak mielimy maszynką o grubych oczkach razem z serem feta , następnie przekładamy do miski , mieszamy do połączenia składników
Szpinak myjemy , rozgrzewamy na patelni masło i blanszujemy go chwilkę , dodając wyciśnięty praską czosnek , pieprz i cukier ( nie solimy bo feta jest bardzo słona ) . Jak szpinak zmięknie i puści sok , dusimy jeszcze około 3 minut , po czym odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia . Wystudzony szpinak mielimy maszynką o grubych oczkach razem z serem feta , następnie przekładamy do miski , mieszamy do połączenia składników
 . Tak powstałym farszem nadziewamy naleśniki , kładąc go pośrodku – około łyżki , zawijamy brzegi i rolujemy jak dywanik , pamiętając o wysmarowaniu końca naleśnika rozkłóconym jajkiem , żeby ładnie się zakleił . Teraz zanurzamy krokiecik w rozkłóconym jajku , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złocisty kolorek . Na końcu już tylko chrupiemy 😉
. Tak powstałym farszem nadziewamy naleśniki , kładąc go pośrodku – około łyżki , zawijamy brzegi i rolujemy jak dywanik , pamiętając o wysmarowaniu końca naleśnika rozkłóconym jajkiem , żeby ładnie się zakleił . Teraz zanurzamy krokiecik w rozkłóconym jajku , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złocisty kolorek . Na końcu już tylko chrupiemy 😉