ßßß Cookit - przepis na Biszkopt z jabłkami (na szybko)

Biszkopt z jabłkami (na szybko)

nazwa

Wykonanie

Lubicie wilgotne ciasta? Bo ja bardzo a do tego jak jeszcze jest szybkie w przygotowaniu a w smaku rewelacyjne to czego można więcej chcieć :D Polecam, mi bardzo smakowało :D
Składniki:
1 jajko
75 g przesianej mąki
100 ml mleka
5 g proszku do pieczenia
80 g stopionego i przestudzonego masła
50 g drobnego cukru
3 jabłka
60 g cukru trzcinowego
80 g kwaśnej śmietany 18-22%
Foremka 25x21cm, wyłożona pergaminem
Jabłka obieramy i kroimy w średnią kostkę. Układamy na dnie blaszki. W misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, mleko, jajko i masło (wszystko musi się ładnie połączyć i tworzyć jednolitą masę). Wylewamy na jabłka i wkładamy do piekarnika na 20 minut w 180*C. Po upływie tego czasu wyjmujemy blaszkę i polewamy ciasto śmietaną wymieszaną z cukrem trzcinowym. Z powrotem do piekarnika na 15 minut. Bardzo dobre na ciepło jak i na zimno.
* Jeśli chcemy do kwaśnej śmietany możemy dodać odrobinę kardamonu albo cynamonu.
Przepis pochodzi z książki "Kolacyjki"
Źródło:http://olainthekitchen.blogspot.com/2014/10/biszkopt-z-jabkami-na-szybko.html