Wykonanie
Danie z woka przyrządza się bardzo szybko.Trzeba tylko wcześniej przygotować sobie składniki.Samo smażenie zajmie chwilkę.Można wykorzystać przeróżne,ulubione warzywa i
chiński makaron jajeczny.Składniki:200-300g chudego
wołowego mięsa1 szt.
marchewki1 szt.małej
pietruszki3 plasterki
selera / patyk
selera naciowego2 garście zielonej
fasolkiróżyczki
brokułkawałek
pora1 szt.
cebuli2 cm kawałek świeżego korzenia
imbiru2 ząbki
czosnku3 szt.
pieczarek1 szklanka
bulionu2 łyżeczki białego
sezamu1 łyżeczka czarnego
sezamu1 mała
papryczka chilligrzybki mun4-5 łyżek
sosu sojowego (można więcej)1-2 łyżki
oleju sezamowego2-3 łyżki
oleju roślinnego1/2 łyżeczki
brązowego cukruMakaron włożyłam do osolonej, gotującej się
wody i gotowałam przez 4 minuty.Przełożyłam na sitko, przelałam zimną
wodą i odstawiłam.
Namoczyłam w gorącej wodzie
grzybki mun.
Wołowinę pokroiłam na małe kawałki.
Przygotowałam i pokroiłam warzywa,
czosnek i
imbir.
W garnku podgotowałam przez chwilkę
fasolkęi
brokuły.
Nie powinno się ich gotować do miękkości.Powinny być chrupkie.Rozgrzałam w woku
olej i smażyłam
wołowinę przez około 4-5 minuty.
Dodałam pokrojoną
cebulę, starty
czosnek,
imbir i
papryczkę chilli.
Dodałam
marchewkę,
selera i
pietruszkę.
Wsypałam plasterki
pieczarek.
Następnie plasterki
pora.
Do warzyw dołączyła zielona
fasolka,
grzybki mun.
Warzywa polałam
sosem sojowym, posypałam
białym i czarnym
sezamem,
cukrem i podlałam
bulionem.
Na koniec dodałam
brokuły.
Pozostało już tylko włożyć ugotowany wcześniej
makaron,polać
olejem sezamowym i
sosem sojowym.
Smacznego!