Wykonanie
W weekend spacerowałam po Rynku Starego Miasta w Warszawie.Od lat sprzedawane są tam
bułki nadziewane farszem z
pieczarek .Często na spacerach z koleżankami z dawnych lat kupowałyśmy je i zajadałyśmy się nimi.I właśnie na tym naszym niedzielnym, rodzinnym spacerze,moja córka ponownie poprosiła o kupno tej zapiekanki.Postanowiłam jej ją zrobić... i spytać o porównanie,czy smak ten sam?;-)Składniki:
pieczarkicebulamasłośmietanasól,
pieprzbułkaPokrojoną
cebulę podsmażyłam na
maśle.
Dodałam pokrojone w miarę drobno
pieczarki.
Posoliłam,dodałam
pieprz i dusiłam je.
Pod koniec smażenia dodałam około 3 łyżek
śmietany.
Bagietki przekroiłam na pół.Wydrążyłam w nich otwór.Włożyłam
bułki do piekarnika.Podpiekłam,aż zrobiły się lekko chrupiące.
Bułki nadziewałam farszem
pieczarkowym.
I pysznie gorące, chrupiące bułeczki
pieczarkowe gotowe!Smak dzieciństwa i pyszna kolacja zapewniona!Smacznego!