Wykonanie
Sałatkę polecam na kolację, jeśli jednak zrezygnujemy z dodania
wędliny i zastąpimy innym dodatkiem np
groszkiem,
ogórkiem, sprawdzi się świetnie jako dodatek do obiadu. Polecam, jest bardzo sycąca i smaczna.
Por uwielbiam, a tutaj to właśnie on gra pierwsze skrzypce!
Składniki:1
Por ( biała część)2 łyżki
kukurydzy z puszki5-6 plastrów ulubionej
wędliny2
jajka ugotowane na twardo1 łyżeczka
musztardy1 łyżka
majonezu1 szczypta
pieprzu2 szczypty
soliWykonanie:
Por płuczemy pod bieszącą zimną
wodą.Osuszamy, przekrawamy białą część wzdłuż długości na połowę, następnie kroimy na cienki plastry.Wsypujemy pokrojonego
pora do miski.
Wędlinę oraz
jajko kroimy w kostkę, dorzucamy do
pora.Ostatnim składnikiem jest
kukurydza, którą dodajemy odsączoną z płynu do reszty składników,Przyprawiamy
solą i
pieprzem, dodajemy
musztardę i
majonez. mieszamy.Podajemy. Smacznego!