ßßß
Składniki:2 piersi ( pojedyncze) z kurczakakilka plastrów wędliny6 plastrów sera żółtego ( po trzy plastry na jedną pierś)2 szczypty soli2 szczypty pieprzujajko3/4 szklanki bułki tartej2 łyżki tłuszczu do smażenia ( u mnie masło klarowane)
Wykonanie:Piersi płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.Nacinamy wzdłuż, rozchylamy płaty, powstanie w miarę cienki filet.Rozklepujemy delikatnie mięso tłuczkiem przez folie spożywczą.Przyprawiamy pieprzem i solą z obu stron.Na rozklepane filety nakładamy wędlinę i na niej ser.Spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku, bułce tartej ponownie w jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po około 7 minut z każdej strony.