Wykonanie
Warzywa grillowane w magiczny sposób zmieniają swój smak. Moim zdaniem zyskują i stają się delikatniejsze;). Jeśli dodamy ulubioną mieszankę
ziół, doznania smakowe nieziemskie;)
Składniki:
Cukinia - 1 sztuka
sól - 1 łyżeczka
pieprz - 1/2 łyżeczki
przyprawa do sałatek Kamis - 1 łyżka
Oliwa - 2 łyżki
Wykonanie:Zaczynamy od przygotowania marynaty: do średniej wielkości miski wlewamy
oliwę, dodajemy do niej,
sól,
pieprz i
przyprawę do sałatek z
płatkami kwiatów (jeśli macie swoją ulubioną mieszankę, równie aromatyczną śmiało dodajcie) Mieszamy składniki marynaty , aby się "połączyły".
Cukinie myjemy,suszymy,kroimy w plastry (grubość zależy od was) Przekładamy do marynaty i dokładnie obtaczamy plastry
cukinii w marynacie. Pozostawiamy na kilka minut aby
cukinia przeszła aromatem
ziół.Na rozgrzany grill kładziemy tackę do grillowania i na niej grillujemy
cukinie do miękkości. Około 2-3 minut z każdej strony. Podajemy jako dodatek do potraw lub jako samodzielną przekąskę.* możemy grillować bezpośrednio na ruszcie grilla,ja tego nie robię ,gdyż wpadają mi po prostu plastry do środka grilla