Wykonanie
To jeden z typowych arabskich
chlebów.Bardzo wszechstronny jeśli chodzi o zastosowanie.Napełnia się je
mięsem,
serami,możemy "bawić" się farszem i w ten sposób nadać własny niepowtarzalny smak!
Składniki:
maka typ 650 - 450 gram
drożdże świeże - 10 gram
sól - 2 łyżeczki
oliwa - 4 łyżki
woda( letnia) 280 gramWykonanie:Łączymy wszystkie składniki,Odstawiamy wymieszane składniki na około 60 minut pod przykryciem w ciepłym miejscu.Następnie dzielmy ciasto na porcje (u mnie było ich 12 szt)Obsypujemy
mąka odstawiamy na 10 minut.Rozwałkowujemy na cienkie placki.Wkładamy porcjami nasze placki do nagrzanego do 210 *C piekarnika z termoobiegiemPieczemy około 5 - 6 minut.Smacznego!Ja napełniłam je farszem z
kurczaka,
papryki,
cebuli z
kurkumą solą i
pieprzem:) Rewelacja!