Kolejna pyszna i zdrowa alternatywa posiłku, która świetnie sprawdza się jako przystawka.Składniki:2 duże kopry włoskie120 g pomidorków koktajlowych60 g szynki gotowanej125 g sera mozzarella- 1 opakowanie1 łyżka posiekanej bazylii1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżeczka soku z cytrynySól, pieprzPrzygotowanie:Bulwy kopru oczyść pod bieżącą wodą. Z każdej sztuki odetnij po dwa zewnętrzne liście i obgotuj w lekko osolonej wodzie- około. 5 minut na pół twardo. Pozostałą część kopru pokrój w bardzo drobną kostkę. Wymyte pomidory, szynkę oraz odsączoną mozzarelle pokrój w małą kostkę.Na oliwie z oliwek podsmaż przez około 3 minuty koper włoski po tym czasie dodaj szynkę, pomidorki i mozzarellę. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, bazyliąsolą i pieprzem. Wszystko razem duś przez kolejne 3- 5 minut ciągle mieszając.Piekarnik rozgrzej do 160 º C. Obgotowane liście kopru nadziej farszem i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Całość podlej wodą do 3/4 wysokości. Piecz przez 25- 30 minut.