ßßß Cookit - przepis na Bezy z wody po cieciorce

Bezy z wody po cieciorce

nazwa

Składniki

Wykonanie

Już myślałam, że nigdy nie będę jeść prawdziwych bezów. Muszę przyznać, że trochę nad tym ubolewałam i planowałam wypróbować je z zastępnika białka, który to już nawet zakupiłam. Na razie na planach się skończyło i całe szczęście. Otóż te bezy, to istna prościzna, robi się je praktycznie z niczego, bo każdy normalny człowiek wylewa wodę z puszki z cieciorką. Kiedy zobaczyłam to już na kilku blogach wegańskich, nie dowierzałam i nie wytrzymałam. Musiałam natychmiast spróbować Jeżeli również nie dowierzacie, przekonajcie się sami. Są pyszne i kruche, moje może nieco za długo pieczone, ale to drobiazg, najważniejsze, że to działa! Weganie odetchnijcie z ulgą, a nie-weganie łamacie stereotypy i również sięgnijcie po takie cudo!
woda z dwóch puszek cieciorki (wody jest mało, ale piana urośnie)
1 szklanka cukru
Ubić najpierw wodę na pianę, dodawać po trochu cukru i dalej ubijać, aż piana będzie sztywna. Piec przez ok. 2 godziny przy 100 ˚C (termoobieg).
Źródło:http://veggieola.blogspot.com/2015/05/bezy-z-wody-po-cieciorce.html