Wykonanie
Dzięki temu blogowi moje śniadania przestały być monotonne. Bo tak już jest, że jak się człowiek na jakimś temacie skupi, to okazuje się, że pomysły same przychodzą, tylko brać i realizować.Dzisiejsze danie kojarzy mi się z prostotą dzieciństwa i z bujaniem się na taborecie w naszej malutkiej kuchni. Dziś prawie przeze mnie zapomniane i od nowa odkryte. Dzięki różnym przemyśleniom na temat przemysłu spożywczego i nieciekawych dodatków znajdujących się w gotowych produktach, coraz częściej sięgam po takie domowe roziązania naszych babć. Wcale nie zajmuje to więcej czasu, wystarczy tylko trochę uwagi poświęcić temu, co jemy i co kupujemy. Maluchom też powinno przypaść do gustu, jeżeli im atrakcyjnie zaprezentujemy. Po taki poniedziałkowym śniadanku, tydzień będzie z pewnością udany :-)Przepis na
bydyń z
kaszy mannykasza mannamlekocukier waniliowykakao i
cukier do posypaniaposypki
cukrowe do dekoracji
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem
cukru waniliowego i wlewamy do miseczek. Przed podaniem posypujemy
cukrem pomiesznym z
kakao i zdobimy posypkami cukrowymi.Podajemy na ciepło lub na zimno, schłodzony w lodówce, według upodobańZanakomicie nadaje się na deser lub na jakieś małe co-nie-co w ciągu dnia.