« Chili con carneBurgerownia w Cook Up »Zbliża się czas świąt i co za tym idzie, już niedługo będziecie poszukiwać pomysłów na rybne, bęzmięsne dania i przekąski. Sałatkę podpatrzyłam u znajomej, posmakowała tak, że na drugi dzień wylądowała u mnie na stole. Połącznie śledzia z ostrym smakiem pora oraz słodkawym jabłkiem i kukurydzą to strzał w dziesiątkę.Składniki (ilość wg upodobań)– śledzie w oleju– kukurydza z puszki– jabłko– dolna część pora– majonez– sól, pieprzŚledzia, jabłko i por kroimy w kostkę. Dodajemy do składników kukurydzę oraz majonez. Doprawiamy pieprzem i solą. Wkładamy do lodówki na około 30 minut, aby składniki się przegryzły. Smacznego!* jeżeli w śledziach jest cebulka, można ją z powodzeniem dodać do sałatki – ja tak zrobiłam