Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEzrazy wołowe tradycyjne
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:6 grubych plastrów
polędwicy wołowej /ligawa/
słoniny po jednej sznurówce na zraz1/2
cebuli2
ogórki kiszoneskórka od
chlebamusztardasól.
pieprz..Wykonanie:Rozbijamy kotlety smarujemy
musztardą,solimy i
pieprzymy po szczypcie na każdy kotlet .Układamy kolejno
słonine zawijamy kawałek następnie.
ogórek podwijamy , kładziemy
cebulę także podwijamy i na końcu skórkę od
chleba..Tak wykonujemy z każdym zrazem…Smażymy na mocno rozgrzany
olej.. wkładamy zrazy powierzchnią zamkniecia sie zrazu na tłuszcz,by
mięso się nie rozleciało bez używania szpilek..Obsmażamy każdą ze strony na złoty kolor..podlewamy i dusimy pod przykryciem 1.20 h..Podajemy z kluskami śląskimi.kopytkami lub
ziemniakami z surówką…Powiązany przepis:
jajka gotowane w sosie
koperkowymburaczki z zasmażkąWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy