Wykonanie
            Pierożki z 
ciasta francuskiego nam bardzo zasmakowały, dlatego powstała druga wersja tym razem bardziej rozbudowana.Składniki: 2 opakowania 
ciasta francuskiego, ok 400 gr 
piersi z kurczaka, 1 
cebula, 500 gr 
pieczarek, 2 
serki topione (ja dałam goudę i edamski), 
olej, 
sól, 
pieprz, 
tymianek.Przygotowanie: na niewielkiej ilości 
oleju podduszamy lekko 
cebulkę. Do niej dodajemy 
pieczarki i dusimy, aż wyparuje z nich 
woda, którą puściły podczas duszenia. Do niej dodajemy drobno pokrojonego 
kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy 
mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy 
solą, 
pieprzem i 
tymiankiem i dusimy. Gdy 
mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki 
sera topionego i podgrzewamy dopóki 
ser się nie rozpuści. należy zmniejszyć ogień i co jakiś czas mieszamy, bo potrawa lubi przywrzeć do dna. W tym czasie wyjmujemy 
ciasto francuskie i kroimy na kwadraty. Poniższe zdjęcie pokazuje pierożki z 1 opakowania 
ciasta francuskiego. Gdy 
ser topiony się rozpuści i ładnie połączy pozostałe składniki wyłączamy ogień. Farsz nakładamy na kwadraty i zlepiamy rogi ciasta tak jak to się robi do pierogów. Wkładamy w nagrzany do 210 st piekarnik i pieczemy ok 20 minut.
