Wykonanie
Pogodzenie pracy i bloga nie jest łatwe. Po ośmiu godzinach dość intensywnej pracy umysłowej nie mam wielkiej ochoty znów zasiadać przed komputerem, obrabiać zdjęć i wklepywać przepisów. Wolałabym, żeby wszystko robiło się samo, bo choć gotować smaczne posiłki mam jeszcze siłę, to gapienie się w ekran komputera wyciąga ze mnie resztki jakiejkolwiek energii. Przykro mi to mówić, bo lubię prowadzić bloga, poszukiwać inspiracji, dzielić się ciekawostkami i kulinarnymi nowinkami z innymi internautami, ale są dni, gdy marzę jedynie o tym, żeby wziąć kąpiel i pójść spać o 21 (czego oczywiście nigdy nie robię). W każdym bądź razie mam nadzieję, że mi wybaczycie i wciąż będziecie tu zaglądać. Obiecuję, że wpisy będą pojawiać się regularnie, ale z mniejszą intensywnością (przynajmniej na razie).Zapraszam Was też na swój Instagram! Możecie mnie
śledzić na co dzień :)A przepis na dziś to moja ulubiona pasta kanapkowa z
ziarnami słonecznika,
suszonymi śliwkami i świeżą
kolendrą. Bardzo aromatyczny i smaczny dodatek do
pieczywa. Świetie komponuje się z
pomidorami czy świeżymi
ogórkami.

Składniki:250 g
ziaren słonecznika,30 g suszonych
śliwek,garść świeżej
kolendry,2 ząbki
czosnku,2 łyżki
soku z cytryny,5 łyżek zimnej
wody,
sól do smaku.

Przygotowanie:
Ziarna słonecznika dokładnie opłukać, a następnie namoczyć i pozostawić na noc. Gdy
słonecznik się namoczy dokładnie go odcedzić i zblendować na gładką masę przy użyciu ręcznego blendera. Dodać
sok z cytryny i
wodę.
Śliwki zalać ciepłą, przegotowana
woda i pozostawić do namoknięcia na 10-15 minut. Następnie dodać do blendowania.
Kolendrę bardzo drobno posiekać, a
czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do pasty.Całość wymieszać łyżką i doprawić
solą do smaku.Smacznego!
