Wykonanie
Najlepsze w przypadku tworzeniu własnych domowych
sosów jest to, że można dostosować jego składniki do własnych upodobań i preferencji
smakowych.Składniki:1 szklanka dobrej jakości
ketchupu½ szklanki grubo posiekanej
cebuli1 duży ząbek
czosnku¼ szklanki
wody¼ szklanki
sosu Worcestershire¼ szklanki
soku z cytryny¼ szklanki
octu2 łyżki
sosu sojowego2 łyżki
brązowego cukru1 łyżka
musztardyPrzygotowanie:Wszystkie składniki połączyć w rondelku i gotować pod przykryciem przez 30 minut lub do momentu uzyskania dobrej konsystencji sosu (mieszając od czasu do czasu). Następnie przygotowany sos ostudzić i odcedzić. Usunąć
cebulę i
czosnek. Sos przechowywać w lodówce. Najlepiej smakuje podawany następnego dnia po przygotowaniu.