Poziom trudnościSurówka jak w chińskiej knajpie. Pasuje do sajgonek i kurczaka w kokosowym cieście oraz do innych mięsnych, chińskich dań. Łatwa do zrobienia, szybka i smaczna.Porcja dla 5-6 osóbSkładniki:1 średnia kapusta pekińska2 cebule2 marchewki4 ząbki czosnku2 szczypty soli3 łyżeczki cukru1 łyżka octu ryżowego1 płaska łyżeczka kurkumy3 łyżki słodkiego sosu chiliSposób przygotowania:Cebulę drobno pokroić w kostkę.Kapustę poszatkować.Dodać cebulę, startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, cukrem, dodać ocet, kurkumę i słodki sos chili.Wyrobić ręką, ugniatając wszystkie składniki – to ważne, wtedy kapusta zmięknie. Odstawić na około 15 minut.Smacznego!