ßßß Cookit - przepis na Najlepsza surówka do chińszczyzny - My Blueberry Corner

Najlepsza surówka do chińszczyzny - My Blueberry Corner

nazwa

Wykonanie

Poziom trudności
Surówka jak w chińskiej knajpie. Pasuje do sajgonek i kurczaka w kokosowym cieście oraz do innych mięsnych, chińskich dań. Łatwa do zrobienia, szybka i smaczna.
Porcja dla 5-6 osób
Składniki:
1 średnia kapusta pekińska
2 cebule
2 marchewki
4 ząbki czosnku
2 szczypty soli
3 łyżeczki cukru
1 łyżka octu ryżowego
1 płaska łyżeczka kurkumy
3 łyżki słodkiego sosu chili
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno pokroić w kostkę.
Kapustę poszatkować.
Dodać cebulę, startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, cukrem, dodać ocet, kurkumę i słodki sos chili.
Wyrobić ręką, ugniatając wszystkie składniki – to ważne, wtedy kapusta zmięknie. Odstawić na około 15 minut.
Smacznego!
Źródło:http://jagodzianka.com/2015/03/najlepsza-surowka-do-chinszczyzny