Wykonanie
Jeśli nie wiecie co zrobić z
pomidorów ..zróbcie paprykarz...szczerze mówiąc
czemu nazywa się paprykarz trudno powiedzieć..ale taka nazwę i przepis znalazłam tutaj ..P rzepis pochodzi z książki "124 nowe przepisy siostry Leonilli". Ja zrobiłam według dodając dodatkowo kilka innych przypraw..dodawałam wedle własnego smaku i gustu..3 kg
pomidorów1 kg
cebuli1 kg
marchewki1 szkl. surowego
ryżu1/4 szkl.
octu1/2 szkl.
oleju1 szkl.
cukrusól,
pieprzpapryka w proszku (słodka lub ostra)
Pomidory sparzyć i obrać ze skory.Pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w kostkę,
marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wszystko włożyć do garnka i gotować 1,5 godziny.Dodać
ocet,
ryż i gotować jeszcze 20-30 minut.Przyprawić do smaku i gorące nakładać do wyparzonych słoików a następnie pasteryzować.
Do takiego "paprykarzu " można dodać także usmażoną
rybkę..i mamy pyszne jedzonko..