Wykonanie
Przepis na tą
fasolkę znalazłam w internecie , ale nie pamiętam gdzie..Zapisałam składniki i sposób przygotowania, a z jakiego bloga zapomniałam ..1 kg
fasolki szparagowej20 dag
cebuli30 dag
marchwi70 dag
pomidorówniepełna szklanka
oleju3 łyżeczki
soli2 łyżeczki
cukru2 łyżeczki
octupieprz do smaku
Fasolkę ugotować około 20 min prawie do miękkości i pokroić na małe kawałki,
cebulę pokroić w grubszą kostkę i usmażyć na
oleju,dodać
marchew -wcześniej zetrzeć na tarce o grubych oczkach.To chwilę poddusić.....
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w dość dużą kostkę,dać do garnka,do
pomidorów dodać
sól,
cukier i
ocet...chwilę pogotować.Wszystko razem połączyć,włożyć do słoików i zapasteryzować jednego dnia 15 minut i drugiego dla pewności jeszcze 10 minut.Przepis dodaję do Akcji
przetwory 2011.