Wykonanie
Smakowita Pajda zaskoczyła mnie po raz kolejny..
pieczarki smażone na smalczyku z
ziołami dużo zyskały na smaku..a gotowe zrazy były pyszne..
schab,
polędwica50 dkg
pieczarek1
cebula1-2 łyżki Smakowitej Pajdypuszka
pomidorówsól,
pieprz,
wegetamąkaCebulę drobno pokroić , przełożyć na patelnię i zeszklić na smalczyku. Dodać pokrojone
pieczarki [ kilka zostawić]. Doprawić
solą i
pieprzem.
Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać
wegetą.Na każdy plaster
mięsa nakładać podsmażone
pieczarki i zwijać roladki. Spiąć wykałaczką, obtoczyć w
mące i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym
oleju. Przełożyć do gotującego się
bulionu , dodać
pomidory z puszki, pokrojone
pieczarki i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.






Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda .