ßßß Cookit - przepis na Zrazy w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Zrazy w sosie pomidorowo-pieczarkowym

nazwa

Wykonanie

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie po raz kolejny..pieczarki smażone na smalczyku z ziołami dużo zyskały na smaku..a gotowe zrazy były pyszne..
schab, polędwica
50 dkg pieczarek
1 cebula
1-2 łyżki Smakowitej Pajdy
puszka pomidorów
sól,pieprz, wegeta
mąka
Cebulę drobno pokroić , przełożyć na patelnię i zeszklić na smalczyku. Dodać pokrojone pieczarki [ kilka zostawić]. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą.Na każdy plaster mięsa nakładać podsmażone pieczarki i zwijać roladki. Spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do gotującego się bulionu , dodać pomidory z puszki, pokrojone pieczarki i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda .
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/02/zrazy-w-sosie-pomidorowo-pieczarkowym.html