Wykonanie
Do zrobienia muffin nie potrzebny nawet mikser..wystarczą 2 miski i 2 łyżki..Do tych muffin zamiast
kakao dałam proszek z
chleba świętojańskiego.Składniki suche28 dkg
mąki1 łyżka
proszku do pieczeniaszczypta
soli12 dkg
cukru1,5 łyżki proszk u z
chleba świętojańskiegoskładniki mokre2
jajka250 ml
mleka6 łyżek
oleju1 łyżeczka ekstraktu z
waniliiW jednej misce wymieszać skladniki suche [oprócz proszku z
chleba świętojańskiego]. W drugiej misce wynieszać składniki mokre.Połączyć razem, wymieszać tylko do połączenia składników.Podzielić na 2 części, do jednaj dodać proszek z
chleba świętojańskiego i wymieszać.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać na zmianę - po łyżeczce ciemnego i jasnego ciasta.Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC. Studzić na kratce.Dowolnie udekorować.