Wykonanie
Przeglądając przepisy na
rabarbar znalazłam przepis na
konfiturę rabarbarowo-
malinową ..Miałam akurat zamrożone
maliny , więc postanowiłam spróbować.. No i jedna moja zmiana - to taka, że najpierw rozgotowałam
rabarbar, a dopiero
potem dodałam
maliny...... Przepis cytuję za autorką , ale problem w tym , ze autorki i bloga nie zapisałam tylko przepis... Już znalazłam .. Przepis pochodzi z blogu Brulion z przepisami .Ja oczywiście zwiększyłam proporcje.., ale podaję przepis taki jaki znalazłam...3 gałązki
rabarbarugarść mrożonych
malin1/4 szkl.
cukru (lub więcej, do smaku)kilka kropel ekstraktu
waniliowegoRabarbar pokroić na kawałki. włożyć do rondelka razem z
malinami. wsypać
cukier i dodać odrobinę
wody. gotować na małym ogniu do uzyskania gęstej konsystencji, co jakiś czas mieszając. pod koniec wlać ekstrakt, wymieszać. Wekować gotową
konfiturę.Przepis dodaję do akcji
Przetwory 2011