Wykonanie
            
Przeglądając przepisy na 
rabarbar znalazłam przepis na 
konfiturę rabarbarowo- 
malinową ..Miałam akurat zamrożone 
maliny , więc postanowiłam spróbować.. No i jedna moja zmiana - to taka, że najpierw rozgotowałam 
rabarbar, a dopiero 
potem dodałam 
maliny...... Przepis cytuję za autorką , ale problem w tym , ze autorki i bloga nie zapisałam tylko przepis... Już znalazłam .. Przepis pochodzi z blogu Brulion z przepisami .Ja oczywiście zwiększyłam proporcje.., ale podaję przepis taki jaki znalazłam...3 gałązki 
rabarbarugarść mrożonych 
malin1/4 szkl. 
cukru (lub więcej, do smaku)kilka kropel ekstraktu 
waniliowegoRabarbar pokroić na kawałki. włożyć do rondelka razem z 
malinami. wsypać 
cukier i dodać odrobinę 
wody. gotować na małym ogniu do uzyskania gęstej konsystencji, co jakiś czas mieszając. pod koniec wlać ekstrakt, wymieszać. Wekować gotową 
konfiturę.Przepis dodaję do akcji 
Przetwory 2011