Wykonanie
            Jesienny sezon malinowy w pełni.Zrobiło się chłodno i się lekko podziębiłam :(To mi przypomniało o pysznych malinach do 
herbaty - które przecież czem prędzej trzeba zrobić!

Jest to jeden z najprostszych i najszybszych 
przetworów na świecie.Potrzebne są:Składniki:
Malinycukier (do smaku)Wykonanie:
Maliny przebieramy i wrzucamy do garnka o grubym dnie. Zasypujemy 
cukrem (nie trzeba go jakoś specjalnie dużo... niestety "na oko". Powiedzmy, ze ok szklankę na 1 kg 
malin... ? . Jakoś tak. Można więcej.Zostawiamy na chwilkę, by puściły sok. (chwilka znaczy z reguły 1/2 godziny).Następnie stawiamy na palnik na niewielkim ogniu przesmażamy chwilkę. Tak by wszystko razem się zagotowało. Moim zdaniem taka wersja krótko przygotowywana jest najsmaczniejsza - bo dużo smaku 
malin później trafia do 
herbaty. Jesli chcecie 
mieć bombę prozdrowotną - to odparujcie 
wodę / odsączcie trochę soku.Gotujące się 
maliny wlewamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i stawiamy na pokrywkach "pod kocyk". Koniec.Takie 
maliny są doskonałym dodatkiem do zimowej 
herbaty na rozgrzanie - zawierają 2 w jednym: zarówno pyszny 
sok malinowy jak i same zdrowe 
owoce.Wydrukuj przepis