ßßß
Cookit - przepis na Mus czekoladowy
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mus czekoladowy
Składniki
Czekolada gorzka
Cukier
Jajko
Sól
Wykonanie
Składniki2 porcje40 g
gorzkiej czekolady
1 łyżka
cukru
1
jajko
szczypta
soli
Do dekoracji: wiórki
czekoladowe
lub
owoce
Do podania: np.
ciasteczko
migdałowe
Przygotowanie
Czekoladę
połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli
wodnej
, ostudzić. Żółto utrzeć z
cukrem
na biały puszysty krem, wymieszać z ostudzoną ale płynną
czekoladą
.
Białko
ubić z dodatkiem
soli
na sztywną pianę. Połączyć z masą
czekoladową
delikatnie mieszając łyżką. Nałożyć do szklaneczek i wstawić do lodówki na min. godzinę.Można posypać wiórkami czekoladowymi lub pokrojonymi
truskawkami
,
malinami
i podawać z
ciasteczkiem
migdałowym
.
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/musczekoladowy/przepis.html
Przepisy powiązane
Bezy.
Suflet czekoladowy
Czekolada na gorąco.
Suflet czekoladowy
Ciastka czekoladowe – Brownies
Składniki powiązane (0)