ßßß
 
            
         Pyszny deser, bardzo orzeźwiający i lekki ze świeżych jeżyn z dodatkiem piany z białek i golden syropu. Bardzo polecam i do usłyszenia już ze Szwecji.Przepis na sorbet jeżynowySkładniki: na 2 ½ l sorbetu jeżynowego1 kg świeżych jeżyn5 białek250 ml ljussirap100 ml cukruWykonanie:Zmiksuj jeżyny po czym przetrzyj je przez sito i wymieszaj z golden syropem.Upij pianę na sztywno, dodając na końcu cukier.Wymieszaj wszystkie składniki i zamroź sorbet. Mi to zajęło prawie 10 godzin. Ja mieszałam sorbet co godzinę przez pierwsze 4 godziny.Polecane przepisyTort lodowy jeżynowy…jeszcze więcej jeżynPrzepis miesiąca – lody, sorbety, parfait i semifreddoLody rabarbarowe z waniliąPrzepis na malinowe parfait
Pyszny deser, bardzo orzeźwiający i lekki ze świeżych jeżyn z dodatkiem piany z białek i golden syropu. Bardzo polecam i do usłyszenia już ze Szwecji.Przepis na sorbet jeżynowySkładniki: na 2 ½ l sorbetu jeżynowego1 kg świeżych jeżyn5 białek250 ml ljussirap100 ml cukruWykonanie:Zmiksuj jeżyny po czym przetrzyj je przez sito i wymieszaj z golden syropem.Upij pianę na sztywno, dodając na końcu cukier.Wymieszaj wszystkie składniki i zamroź sorbet. Mi to zajęło prawie 10 godzin. Ja mieszałam sorbet co godzinę przez pierwsze 4 godziny.Polecane przepisyTort lodowy jeżynowy…jeszcze więcej jeżynPrzepis miesiąca – lody, sorbety, parfait i semifreddoLody rabarbarowe z waniliąPrzepis na malinowe parfait