ßßß
Orzechowa granolaSkładniki:około 1 l100 ml kokosowych wiórków300 ml migdałów, pokrojonych300 ml włoskich orzechów grubo pokrojonych200 ml laskowych orzechów, grubo pokrojonych3 łyżki nasion chia1 łyżka siemienia lnianego, mielonego3 łyżki rozpuszczonego masła kakaowego2 łyżeczki z cynamonu3 łyżki miodu4 łyżki suszonych owoców, goji, morwa, acai
Wymieszaj wszystkie składniki i wyłóż na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz granolę na 150ºC przez 25 minut. Ostudzoną granolę wymieszaj z suszonymi owocami. Przechowuj w zamkniętym naczyniu.Polecane przepisyPieczona quinoa owsianka z karmelizowanymi jabłkamiDomowa granola orzechowo kokosowaGranola z cynamonemAromatyczne lassi dyniowe, spróbuj!Energetyczne batoniki naturalnie słodkie