Wykonanie
Pieczone
jabłka to świetne urozmaicenie zwykłego
jabłka i jego podania.Takie
jabłko możemy upiec również z innymi dodatkami, no. z
rodzynkami,
serkiem,
jogurtem… z czym tak na prawdę lubimy.Wyśmienicie smakuje i pięknie się prezentuje.Składniki:2
jabłka1,5 garści obranych
orzechów włoskich2 łyżki
miodułyżeczka świeżo startego
cynamonu Tytka SmakuPrzygotowanie:
Orzechy siekamy na mniejsze kawałki, łączymy w misce z
miodem.
Jabłka przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, a w ich miejsce wkładamy
orzechy.Posypujemy z wierzchu
cynamonem i układamy w naczyniu żaroodpornym, lub innym naczyniu ( nie przykrywamy ).
Jabłka wkładamy do nagrzanego, do 180 stopni piekarnika, na mniej więcej 30 minut ( w zależności od
jabłek i ich dojrzałości ).Podajemy gorące :)
Kategorie: