ßßß
Składniki:1,5 dl płatków owsianych1,5 dl płatków zbożowych½ dl pestek dynii½ dl kokosowych wiórków1 dl orzechów, ja miałam ziemne½ dl całego siemienia lnianego½ dl nasion sesamu1 łyżeczka cynamonu4 łyżki wody2 łyżki oleju1 łyżka wody różanej lub agawe1 dl suszonej żurawinyWykonanie:Wszystkie składniki oprócz żurawiny wymieszaj i wyłóż na blachę do pieczenia. Piecz granola na 150ºC (termoobieg) przez 30 minut. Po połowie czasu wymieszaj i piecz dalej.Ostygniętą granola połącz z żurawiną i przechowuj w szklanym naczyniu.Zdrowe, pożywne śniadanie to podstawowy posiłek dnia i warto je urozmaicać. Bardzo często gotuję quinoa na śniadanie używając nasion quinoa lub płatków z quinoa.
Polecane przepisyGranola na śniadanieOrzechowa granola z kakaowym masłemDomowa granola orzechowo kokosowaQuinoa na śniadaniePieczona quinoa owsianka z karmelizowanymi jabłkami