ßßß
Składniki: (na 18-20 sztuk)1/4 filiżanki* migdałów1/4 filiżanki orzechów włoskich1/4 filiżanki owoców suszonych1/4 filiżanki masła orzechowego1 filiżanka mieszanki płatków owsianych, wiórków kokosowych i dowolnych ziaren (np. sezamu, dyni, słonecznika)1 łyżka miodu1 łyżka kakaoNajlepiej użyć masła orzechowego przygotowanego samodzielnie (wystarczy dobrze zblendować orzechy ziemne). Jeśli zdecydujecie się na zakup w sklepie, zwróćcie uwagę na jego jakość. Obecnie można kupić masło naprawdę dobrej jakości, o zawartości orzechów co najmniej 90%.* użyłam filiżanki o pojemności 200 ml
Sposób wykonania:Wszystkie składniki zmiksować blenderem na jednolitą masę. Nabierać porcję masy, ugnieść w rękach jak plastelinę i formować kulki wielkości orzecha włoskiego.Gdyby masa była mało plastyczna (a będzie to zależało m.in. od owoców jakich użyjecie), dodajcie nieco więcej masła orzechowego.Smacznego :)